Fresh Face

Wapen je huid tegen fijnstof en vervuiling: Een twee stappen ritueel voor een stralende schone huid!

Uitlaatgassen, stof, kleurloos gas, de ozonlaag, bedompte kantoren en slecht geventileerde huizen. De vervuiling is een plaag voor het milieu, daar twijfelt niemand nog aan. Wat minder bekend is, is dat zij net als stress de huid ernstig kan beschadigen. Met haar barrièrefunctie  fungeert de huid als schild om ons te beschermen tegen een vijandige omgeving.

 

Na een tijdje laten de effecten van de vervuiling zich echter voelen aan het huidoppervlak. Luchtvervuiling kan gezondheidsproblemen veroorzaken als long-en hartklachten doordat we met z'n allen flink wat vervuilde lucht inademen. Maar je huid heeft er zeker ook onder te lijden. Droogte, schilfertjes, pigmentvlekjes en ontstekingen zijn daar de duidelijkste tekenen van.

 

Het allerslechtste voor je huid is de luchtverontreiniging die wordt veroorzaakt door het verkeer. Vooral onder de inwoners van grote steden stellen we vaak goedaardige irritaties vast, maar ook ergere intoleranties. Zij zijn het resultaat van zware blootstelling aan uitlaatgassen en vervuilende dampen.  Je kunt verontreinigde lucht nooit helemaal vermijden, maar je kunt de schade wel beperken.

Stof, uitlaatgassen en sigarettenrook laten minuscule restjes achter op je gezicht. Die trekken in je poriën, waardoor die verstopt raken.  Ook een hoge ozonconcentratie  leidt tot een daling van de natuurlijke antioxidanten  van de epidermis( bovenste huidlaag)  met name vitamine C en E, waardoor de natuurlijke uit lipiden gevormde huidbarrière verzwakt.

De huid kan haar rol als schild tegen externe aanvallen niet langer vervullen en geraakt uitgeput. The Journal of Investigative Dermatology  publiceerde in 2016 een onderzoek waaruit duidelijk werd dat er een verband is tussen vervuiling en ongewenste huidpigmentatie. Een peeling kan helpen om de melanineproductie te normaliseren. Voor een diepere reiniging  kun je in de salon een fruitzuurpeeling ondergaan. 

 

De lucht in je huis kan tot vijf keer zo vervuild zijn als die van buiten.

De lucht binnen is vaak wel vijf keer zo zwaar vervuild als de lucht buiten. Hoe dat kan? Moderne huizen zijn om energie te besparen zo luchtdicht ontworpen, dat er geen goede luchtventilatie is. Uit vloerbedekking, plastic en meubels komen allerlei schadelijke stoffen en gassen, die in je huis blijven hangen. En dan is er nog de koolstofdioxide die wij zelf uitademen. Een slechte gezondheid is vaak terug te voeren op slechte ventilatie.

 

Alles, van geïrriteerde huid tot schade aan het zenuwstelsel, kan door een slechte ventilatie worden verergerd. De oplossing is simpel: slaap met je raam open en zet de ontluchtingsroosters van je ramen open, zodat de lucht binnen in beweging blijft.

 

Oxidatieve stress

Had je al huidproblemen, dan verergeren die door een dagelijkse portie luchtvervuiling. Verontreinigende stoffen zetten je systeem onder druk. Ons lichaam geeft daarop een immuunreactie. Dat kan zich bij de een uiten in eczeem, psoriasis(schilfers) of ontstekingen. Anderen krijgen pukkeltjes of rosacea. Maar dat is nog niet alles: constante blootstelling aan vervuiling heeft nadelige effecten op het collageen en de elastine in je huid, en laten die twee nou juist nodig zijn  om je huid er gezond en fris uit te laten zien.

 

Oxidatieve stress is een aanval op de cellen door vrije radicalen. We mogen oxidatieve stress, die zich afspeelt op cellulair niveau, niet verwarren met psychologische stress, op het niveau van het organisme.

Vrije radicalen worden continu door het lichaam aangemaakt, gebruikmakend van zuurstof in de cel. Wanneer vrije radicalen zich ophopen in de cel, kunnen ze worden geneutraliseerd door antioxidante moleculen zoals vitaminen C en E.

Er is een verband tussen een hoge productie van vrije radicalen en ontstekingen, roken, een vetrijk dieet en alcohol gebruik. Een opeenstapeling van aanvallen door vrije radicalen zou de huidveroudering bevorderen. 

 

Vervuiling of stress- de gevolgen zijn hetzelfde, de huid droogt uit en wordt dof , de verdediging tegen antioxidanten neemt af en de veroudering versnelt: textuur, rimpels, pigmentatie, hydratering , elasticiteit, stevigheid,..

 

Hoe kunnen we de schade beperken?

Stap 1: afschminken en reinigen. Zorg dat je deze cruciale stap nooit over het hoofd ziet. 's Avonds vinden we het vanzelfsprekend om al het vuil dat zich gedurende de dag heeft opgehoopt te elimineren. maar ook 's ochtends is het essentieel, want de huid heeft de hele nacht gewerkt om zich onder meer van gifstoffen te ontdoen. Door ze te reinigen, helpen we ze vrij te maken en maken we ze klaar voor een serum of creme.

 

Het helpt om gezond te eten-groenten, fruit, noten en zaden- waardoor je veel natuurlijke antioxidanten binnen krijgt, maar je kunt antioxidanten ook direct op je huid smeren. De Essential 24H cream van Regina Renier- aan te brengen als dag-en nachtcreme- bevat niet één, maar drie soorten antioxidanten: Vitamine C, Vitamine E en Vitamine A.

Deze krachtige antioxidanten gaan samen de schade van vrije radicalen tegen: de grootste veroorzaker van onze huidproblemen. Een mooie huid komt ook van binnenuit dus een detox kuur (een kuur voor complete lichaamsreiniging ) helpt ook. Het heeft een positieve werking op darmen, lever, nieren en het reinigen van het bloed.

 

Stap 2: een gelaatsverzorging, onmisbaar en sterk aanbevolen om zelfs maandelijks te laten uitvoeren in het instituut. Voor wie een kleiner budget heeft bestaan er peelings en maskers om wekelijks thuis mee aan de slag te gaan. Zij helpen de huid ontgiften en maken ze helder. 

 

Stap 3: de huid dagelijks hydrateren

 

De helft van de vrouwen omschrijft haar huid als 'gevoelig' en vervuiling is daarvan voor een groot deel de oorzaak. Slechte luchtkwaliteit zorgt voor ontstekingen en dat verzwakt  de huidbeschermingslaag, waardoor je huid droog,schilferig en geïrriteerd kan raken.

 

Maak je huid sterker

Om u op weg te helpen uw huid weer in balans te brengen en te behouden, is de Cleansing Duo voor u samengesteld. Met deze Cleansing duo heeft u een perfecte basisverzorging voor een mooie stralende huid.

Een mooie huid: Een schone huid

Een creme of verzorging aanbrengen kan alleen maar effectief zijn als de basis, dus het reinigen en peelen van de huid zo optimaal mogelijk wordt gedaan. Helaas wordt deze belangrijke stap onderschat.

Daarom:  Regina Renier 2-fasen reiniging bestaande uit "Cleanser Any Skin" en Enzyme Peel

 

Regina Renier  Serves your beauty!